Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σοκολατένιο Κέικ Με Επικάλυψη Πραλίνας!

Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά

Υλικά για μία στρογγυλή φόρμα:
500 γρ. φαρίνα
2  1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1  1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κακάο 
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 γάλα φλιτζάνι εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού νερό
4 αυγά
2 βανίλιες 

Για το ντεκόρ: 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε μέσα το γάλα με το νερό και τις βανίλιες.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο να αναμειχθούν καλά και λιώνουμε την κουβερτούρα μας.




Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα την σοκολάτα ανακατεύοντας γρήγορα και την φαρίνα με το κακάο. Πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο και κακό την φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το κέικ. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Μόλις παγώσει βγάζουμε από την φόρμα προσεκτικά και στρώνουμε από πάνω την πραλίνα, αλείφοντας την.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου