Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά:
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
240 γρ. αλεύρι
150 γρ. μαργαρίνη
3 βανίλιες
1/3 κ. γλ. μαστίχα
2 κ. γλ. μπέικιν
5 αυγά
Σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ. γλ. μέλι
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2-3 φύλλα χρυσού
Επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2-3 φύλλα χρυσού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να παγώσει.
Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Λιώνουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά από την ζάχαρη. Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Θα ασπράδια τα κάνουμε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, την μαστίχα, την βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το ασπράδι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, στολίζουμε με αμύγδαλα αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη με τους κρόκους. Ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι, την μαστίχα, την βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το ασπράδι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, στολίζουμε με αμύγδαλα αν θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Μόλις βγεί από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το τραβήξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα μας και με ένα κουτάλι κάνουμε πλάγιες γραμμές από πάνω. Ομορφαίνουμε με φύλλα χρυσού.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου