Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Βελουτέ Σούπα Καρότου!

Χρόνος Βρασμού: 40-50 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:
10-12 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 πράσο
1 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο τζίντζερ 
500 ml ζωμό κότας
500 ml νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και το ζωμό και το νερό. Βράζουμε για 40-50 λεπτά. Πολτοποιούμε με τη ράβδο την σούπα μας και σερβίρουμε.

Σημείωση:
Μπορούμε να σερβίρουμε την βελουτέ με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, με κρουτόν ή με ψημένο τραγανό μπέικον.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου