Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. ριγκατόνι
500 γρ. χοιρινό μπούτι
2 ντομάτες τριμμένες
2 κ,σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και δουλεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το χοιρινό σε πολύ λεπτά κομματάκια, αλάτι, πιπέρι και μόλις ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και νεράκι 2 ποτήρια. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Βράζουμε μέσα στην σάλτσα τα ζυμαρικά μας και δένουμε με λίγο τυρί τριμμένο στο τέλος. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου