Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 80 λεπτά
Υλικά για 8-10 μικρά ψωμάκια:
20 γρ. νωπή μαγιά
500 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το νερό. Ρίχνουμε ζάχαρη αλάτι, ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ωρίτσα. Πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά και μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σημείωση:
Αν θέλουμε κόβουμε κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε μακρόστενες θήκες σιλικόνης για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το νερό. Ρίχνουμε ζάχαρη αλάτι, ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ωρίτσα. Πλάθουμε μακρόστενα ψωμάκια, τα αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά και μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σημείωση:
Αν θέλουμε κόβουμε κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε μακρόστενες θήκες σιλικόνης για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου