Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 2 λαγάνες:
800 γρ. αλεύρι
300 γρ. χλιαρό νερό
40 γρ. μαγιά ξερή
40 γρ. ταχίνι
100 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, το λάδι, το αλεύρι σταδιακά και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ή με τα χέρια μας για 5 λεπτά. Βάζουμε την ζύμη σε ένα καθαρό μπολ αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη την ζύμη και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε λαδόκολλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαιόλαδο κάθε μία λαγάνα και βουτάμε τα δάχτυλα μας ώστε να δώσουμε το σχέδιο με τις τρύπες σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου