Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
12 μεγάλες γαρίδες Νο 3
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα τρίμματα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και βάζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά να κοκκινίσουν. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε και 1/2 φλιτζάνι νερό για να βράσει 8-9 λεπτά η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, την φέτα, ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση:
Όταν φτιάχνουμε σαγανάκι καλό είναι να καθαρίζουμε τις γαρίδες και να αφήνουμε μόνο ουρά και κεφάλι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου