Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. παντζάρια βρασμένα (κεφάλια)
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 ματσάκι ρόκα
15-120 καρύδια
200 γρ. γιαούρτι
50 γρ. μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την σάλτσα μας βάζοντας, το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το μισό ξύδι και λάδι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την σαλάτα μας.
Κόβουμε τα παντζάρια σε καρεδάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ενώνουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ξύδι, ελάχιστο λάδι και περιχύνουμε την σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Δροσίζουμε την ρόκα με ξύδι και λάδι, αλάτι και πιπέρι, την στρώνουμε σε μια πιατέλα και στη μέση γεμίζουμε με την σαλάτα μας. Πασπαλίζουμε με καρύδι και σερβίρουμε. Η σαλάτα διατηρείται στο ψυγείο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου