Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 3-4 ώρες
Υλικά για 8 μερίδες:
300 γρ. digestive για την βάση
80-100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
600 γρ. κρέμα τυρί (τύπου philadelphia)
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 βανίλιες
Θα χρειαστούμε επίσης:
14 κομμάτια όρεο (περίπου 200 γρ.)
200 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια φόρμα στρώνουμε στην βάση το μπισκότο με το βούτυρο, το πατάμε πολύ καλά να γίνει ένα σώμα απλώνουμε την μισή κρέμα και μπίγουμε μέσα κυκλικά και όρθια τα μπισκότα όρεο.
Ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα, απλώνουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσεις το γλυκό μας. Μόλις παγώσει, ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε το γλυκό βύσσινο και σερβίρουμε.
Σημείωση:
Η κρέμα από το γλυκό μας είναι ελαφριά και μαλακή. Σε περίπτωση που θέλουμε να είναι πιο σφιχτή μέσα στην κρέμα πριν την ρίξουμε στην φόρμα διαλύουμε 2 φύλλα ζελατίνης σε ελάχιστο νερό και τα χτυπάμε και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου