Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Φραουλένια Τούρτα Κέικ!

Χρόνος Εκτέλεσης: 80 λεπτά 



Για το κέικ/παντεσπάνι:
500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
220 γρ. γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες

Για την γέμιση:

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
10 φράουλες

Θα χρειαστούμε επίσης: 100 γρ. γλυκό φράουλας


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φαρίνα και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει, βγάζουμε από την φόρμα και κόβουμε στην μέση δημιουργώντας δύο κομμάτια σαν παντεσπάνι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη, την βανίλια και φτιάχνουμε μια σφιχτή σαντιγί. 



Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι κέικ, ρίχνουμε το μισό γλυκό φράουλα να πάει παντού και να το τραβήξει το κέικ μέσα το σιρόπι, απλώνουμε την μισή σαντιγί απαλά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γλυκό και κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι κέικ. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί, στρώνουμε και γύρω-γύρω και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες και λίγο άχνη ζάχαρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου