Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 1 ταψί:
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 1 ταψί:
500 γρ. λαζάνια
200 γρ. τυρί τριμμένο
λίγο βούτυρο σε κομματάκια
Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
λίγο βούτυρο σε κομματάκια
Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ. σούπας πελτέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 μπαχάρια
λίγο κρασί
λίγο κανέλα
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
Για την μπεσαμέλ:
1 κ ½ λίτρο φρέσκο γάλα
7-8 κ. σούπας κορν φλάουερ
3 κ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον εξής τρόπο: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά και το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μικρά- μικρά κομματάκια, προσθέτουμε και το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον εξής τρόπο: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά και το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μικρά- μικρά κομματάκια, προσθέτουμε και το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
Φτιάχνουμε και την μπεσαμέλ ως εξής:
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και διαλύουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουερ με λίγο από το χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και τα αυγά χτυπημένα αργά-αργά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.
Ζεματάμε τα λαζάνια για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν και ξεκινάμε το στήσιμο μέσα στο ταψί.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τα λαζάνια, περιχύνουμε με κιμά πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί από πάνω και ξανακάνουμε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια μας. Τέλος περιχύνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, προσθέτουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και πουδράρουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα, 30-40 λεπτά περίπου.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου