Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Βίντεο: Ανάμεικτο Παγωτό Σοκολάτα-Βανίλια Με Σιρόπι καραμέλας Και Μπισκότα Όρεο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 5-6 ώρες


Υλικά για 10-12 μερίδες:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μόρφατ κρέμα
400 γρ. γάλα εβαπορέ (1 μεγάλο κουτί)
1/2 λοβό βανίλια Μαδαγασκάρης

Για την γέμιση:
1 πακέτο μπισκότα όρεο (12-14 μπισκότα)
100 γρ. πραλίνα υγείας ή κουβερτούρα λιωμένη
80 γρ. σιρόπι καραμέλας
100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας

Για ντεκόρ: μπισκότα, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας, δυόσμο.


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με τους σπόρους της βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και την μόρφατ χτυπάμε για 4-5 λεπτά να αφρατέψει.
Χωρίζουμε σε δύο μπολ το μείγμα μας, κρατώντας στο ένα τα 2/3 και στο δεύτερο το υπόλοιπο 1/3. Παίρνουμε μπροστά μας το μπολ με το περισσότερη ποσότητα και το κάνουμε σοκολατένιο ρίχνοντας μέσα, την κουβερτούρα και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Στο δεύτερο μπολ με το 1/3 σπάμε και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα όρεο και το σιρόπι καραμέλας.
Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα και ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ τα μίγματα μας. Πρώτα το σοκολατένιο, έπειτα τα λευκό, ξανά το σοκολατένιο και μετά το λευκό. Κάνουμε 3-4 φορές αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να παγώσει. 
Ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε το παγωτό μας με σιρόπι καραμέλας, μπισκότα, σταγόνες σοκολάτας και δυόσμο. Καλή Απόλαυση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου