Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σολομός Με Ψητά Λαχανικά Σε Μελένια Σάλτσα!

Χρόνος Εκτέλεσης: 25-30 λεπτά


Υλικά για 2 μερίδες:
2 φιλέτα σολομού (ή φέτες 250 γρ./καθένα)
200 γρ. πλευρώτους
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
2 καρότα
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
ξερή και φρέσκια ρίγανη
1/3 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1/3 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 σφηνάκι μπαλσάμικο
1 κ. γλ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές μας σε καρεδάκια, τα καρότα σε πολύ λεπτές ροδέλες και ετοιμάζουμε και τα πλευρώτους, κόβοντας λίγο τις άκρες. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μαζί με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το καρότο. 
Παράλληλα βάζουμε ένα δεύτερο τηγάνι να κάψει και αφού αλατοπιπερώσουμε το σολομό τον ψήνουμε πρώτα από την μία πλευρά και έπειτα από την άλλη, γύρω στα 15-20 συνολικά.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά μας και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και τα πλευρώτους, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα, μουστάρδα, ξερή ρίγανη και σοτάρουμε για ακόμα 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με μπαλσάμικο, προσθέτουμε μέλι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να γλασάρει. Σερβίρουμε τα λαχανικά μας σε πιατέλα και από πάνω τον σολομό. Ραντίζουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Σημείωση:
Αν ο σολομός μας είναι κομμάτι με πέτσα χωρίς κόκκαλο ψήνουμε πρώτα από την μεριά τις πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα. Μόλις ασπρίσει το μισό ψάρι από κάτω τότε γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου