Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Υγρό Σουφλέ Σοκολάτας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά


Υλικά για 10-12 μερίδες:
140 γρ. βιτάμ λιωμένο
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
180 γρ. αλεύρι
180 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
40 γρ. κομμάτια κουβερτούρας
40 γρ. κομμάτια διάφορες σοκολάτες
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
2 βανίλιες
4 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και την λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ρίχνουμε το κονιάκ, το κακάο και το αλεύρι κοσκινισμένα και ομογενοποιούμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. 


Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή γεμίζουμε ατομικές φόρμες, αδειάζουμε το μισό μείγμα, προσθέτουμε από πάνω την πραλίνα και στην συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου