Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Μηλόπιτα Τριαντάφυλλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά



Υλικά για 10-12 τριαντάφυλλα
Για την ζύμη: 
250 γρ. μαργαρίνη
500 γρ. φαρίνα
200 γρ. γιαούρτι

Για την γέμιση:
3 κόκκινα μήλα
3 ξινόμηλα
120 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
80 γρ. μαργαρίνη

Για πασπάλισμα: Ζάχαρη, κανέλα, μέλι.

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη σε ένα μπολ. Ενώνουμε τη μαργαρίνη με την φαρίνα και τρίβουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε φτιάχνοντας μια μαλακά ζύμη.
Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και στη συνέχεια τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα). Τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο όλα μαζί, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά και σφιχτά και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Αφήνουμε την μεμβράνη κλειστή για άλλα 3-4 λεπτά για να μαλακώσουν με τους υδρατμούς τα μήλα και έπειτα ανοίγουμε.
Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε 10-12 ίσα κομμάτια, παίρνουμε κάθε ένα ξεχωριστά και δουλεύουμε ως εξής: Ανοίγουμε μακρόστενα περίπου τρία δάχτυλα πάχος και γύρω στα 25-30 εκατοστά μάκρος.


Απλώνουμε εναλλάξ τα μήλα, βάζοντας μία φετούλα κόκκινο και δίπλα μία φετούλα ξινόμηλο, το ένα να καλύπτει την μισή επιφάνεια του άλλου και να βγαίνουν από το φύλλο προς τα πάνω. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και μόλις γεμίσουμε την σειρά και φτάσουμε στο τέλος γυρίζουμε το φύλλο προς τα πάνω κλείνοντας έτσι ενδιάμεσα τα μήλα. Τυλίγουμε σε ρολάκι σφιχτά και δημιουργούμε τριαντάφυλλο. Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε με όλα τα υλικά μας. 


Αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή σε ατομικές φόρμες για να κρατηθεί το σχήμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα ραντίζουμε με μέλι και στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου