Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Βίντεο: Παγωτό Βανίλια Με Μπισκότα Και Φράουλες!


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 5-6 ώρες


Υλικά για 12-14 μερίδες:
1 κουτί κρέμα μόρφατ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μεγάλο κουτί  γάλα εβαπορέ
1 στικ βανίλια Μαδαγασκάρης
10-12 μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
8-10 φράουλες σε πολύ λεπτές φέτες
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα για το ντεκόρ



Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα και την χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το γάλα και την βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη, ρίχνουμε τα 2/3 από το μείγμα μας και στην συνέχεια τοποθετούμε εναλλάξ μπισκότο, φράουλες, μπισκότο, φράουλες. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο παγωτό, στρώνουμε με ένα κουτάλι, κλείνουμε με τις μεμβράνες και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
Μόλις παγώσει, αφαιρούμε από την κατάψυξη, ανοίγουμε τις μεμβράνες και αναποδογυρίζουμε το παγωτό σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα από πάνω, στολίζουμε με φράουλες και φρέσκο δυόσμο.

Σημείωση:
Τις φράουλες που χρησιμοποιούμε μέσα στην γέμιση τις κόβουμε πολύ λεπτές γιατί γίνονται σαν γρανίτα. Μπορούμε αν θέλουμε να τις παραλείψουμε. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου