Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Γλυκό Κουταλιού Βύσσινο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Βρασμού:40-50 λεπτά


Υλικά:
1 κιλό βύσσινο καθαρισμένο
900 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ
3 σταγόνες χυμό λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε στρώσεις βύσσινα και ζάχαρη εναλλάξ, προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ζουλώντας 2-3 φορές τα βύσσινα για να βγάλουν το χυμό τους. Αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο και στην συνέχεια βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε και αφήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει πάνω στην φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε την φωτιά.  Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Σημείωση: 
 

Όταν κλείνουμε την φωτιά καλό είναι το γλυκό μας να είναι λίγο αραιό γιατί όσο κρυώνει δένει και γίνεται πιο σφιχτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου