Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Φωλιά Κανταϊφιού Με Παγωτό Καιμάκι, Σιρόπι Βύσσινο Και Φυστίκι Αιγίνης!

Χρόνος Προετοιμασίας: 70-80 λεπτά


Υλικά για 2 μεγάλες φωλιές:
180 γρ. κανταΐφι
60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 κ. γλ. μέλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 φλούδα λεμινιού
1 ξύλο κανέλας

Για το γαρνίρισμα: 
400 γρ. παγωτό καιμάκι
50 γρ. σιρόπι βύσσινο
40 γρ. φυστίκι Αιγίνης
Σαντιγί

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι. Βράζουμε 8-10 λεπτά, ξαφρίζουμε και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Παίρνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας τραβώντας το. Κάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να ξεχωρίσουμε. Ρίχνουμε βουτυράκι, το χωρίζουμε και φτιάχνουμε δύο στρογγυλές φωλιές μέσα σε τσέρκι. Πατάμε απαλά να είναι οοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. 


Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε κατευθείαν όσο είναι ζεστές με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να παγώσουν καλά και σερβίρουμε σε πιατέλα με 2-3 μπάλες παγωτό, σιρόπι βύσσινο, φυστίκι  Αιγίνης και 2-3 ροζέτες σαντιγί.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου