Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Μαρμελάδα Σύκο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 70 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 4 ώρες


Υλικά:
1 κιλό σύκα
800 γρ. ζάχαρη
3 σταγόνες λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα γαρίφαλο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα και καθαρίζουμε τα κοτσάνια. Κόβουμε στα σύκα στα τέσσερα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο, μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα. Πολτοποιούμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βρασμό για 5- 10 λεπτά αν χρειάζεται. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου