Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες:
4 φέτες ψωμί τοστ
2 φέτες μπέικον ή καπνιστό ζαμπόν
αλάτι & πιπέρι
Για τα αυγά ποσέ:
4 αυγά
1-2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
Για την σάλτσα ολλανδέζ (hollandaise):
100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 κρόκοι αυγών
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
1 κ. γλ. λευκό ξύδι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την σάλτσα ολλανδέζ: Δημιουργούμε ένα μπεν μαρί βάζοντας μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. Ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, την μουστάρδα, το ξύδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσουν τα αυγά. Δεν σταματάμε καθόλου το ανακάτεμα για να μην μας κόψουν τα αυγά. Κατεβάζουμε το μπολ στην πάγκο μας και ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά με συνεχή ροή, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να απορροφηθεί το βούτυρο.
Παράλληλα φρυγανίζουμε τα ψωμιά μας και σοτάρουμε το μπέικον. Στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει ρίχνουμε ξύδι αλάτι και σπάμε προσεκτικά τα αγά ένα-ένα. Βράζουμε κάθε ένα με χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε τα δύο ψωμιά το ένα πάνω από το άλλο πλάγια, από πάνω δύο αυγά ποσέ, ψιλοκομμένο μπέικον και σάλτσα ολλανδέζ. Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη μερίδα. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με λαχανικά.
Σημείωση:
Μπορούμε να αφήσουμε το μπέικον ολόκληρο και να το βάλουμε πάνω από τα ψωμιά και στην συνέχεια τα αυγά και την σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου