Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ζυμαρικά Με Λαχανικά, Σάλτσα Ντομάτας Και Φέτα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά



Υλικά για 4-5 μερίδες:
500 γρ. ζυμαρικά (σέλινο, πένες, βίδες)
1 μεγάλο κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
10 ντοματίνια
3-4 μανιτάρια champignon σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι λευκό κρασί 
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα
λίγο ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας στο μισό χρόνο από τον οποίο λέει η συσκευασία. Πλένουμε και κόβουμε το κολοκύθι, την πιπεριά και τις μελιτζάνες σε μικρά καρεδάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να κοντεύουν να ψηθούν. Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, τα λαχανικά μας από το τηγάνι, τα ντοματίνια, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά η σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας αφού πρώτα τα σουρώσουμε καλά. Ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνουν. Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε σε πιάτο με φρέσκο κρεμμυδάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου