Χρόνος Βρασμού: 50-60 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό καρπούζι (το άσπρο μέρος)
100 γρ. αμύγδαλα ψίχα
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
1 φλούδα λεμόνι
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι και κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια το άσπρο μέρος. Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό κ το χυμό από τα λεμόνια και τα βάζουμε μέσα για 3-4 ώρες. Ξεπλένουμε καλά με μπόλικο νερό και στραγγίζουμε. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό, την ζάχαρη και μόλις βράσει προσθέτουμε μέσα το καρπούζι και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το γλυκό για την επόμενη μέρα όπου το ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε την κανέλα, την αρμπαρόριζα, την βανίλια, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα αν θέλουμε, για να αρωματιστεί το γλυκό μας και πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε 3-4 σταγόνες λεμόνι για να μην μας ζαχαρώσει. Φυλάσσεται σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου