Βασικό Υλικό:
Αυγό
Αυγά Ποσέ:
Σε νερό που
βράζει ρίχνουμε ξύδι, αλάτι, σπάμε τα αυγά προσέχοντας να μην σπάσει ο
κρόκος και τα αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή
κουτάλα και τα βάζουμε σε νερό ελαφρώς αλατισμένο. Αυτά συνήθως
σερβίρονται με σαλάτες.
Μερικές
Ποικιλίες αυγών ποσέ είναι:
Μορνέ:
Βάζουμε τα
αυγά πάνω σε κρουτόν ψημμένο και τα σκεπάζουμε με σάλτσα μορνέ, λίγο
βούτυρο και γκραντινάρουμε.
Φιορεντί:
Έχουμε έτοιμο
ποσέ σπανάκι. Προσθέτουμε βούτυρο και το βάζουμε σε πιάτο που μπορούμε να
το γκραντινάρουμε. Από πάνω τα αυγά και σάλτσα μορνέ και γκραντινάρουμε.
Μπέικον:
Τοποθετούμε τα
αυγά πάνω σε φέτες από μπέικον.



0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου