Χρόνος Προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Yλικά για 20 καναπεδάκια:
250-300 γρ. καπνιστός σολομός
20 φέτες ψωμί (από λεπτή μπαγκέτα)
2 αβοκάντο
χυμό από 1 λαίμ
1/4 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την μους αβοκάντο. Καθαρίζουμε κάθε αβοκάντο, αφαιρώντας τα κουκούτσια, ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε λάιμ, αλάτι, πιπέρι, λίγο άνηθο και ελαιόλαδο. Στο τέλος ρίχνουμε την μαγιονέζα και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.
Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτά φετάκια, απλώνουμε στον πάγκο μας, βάζουμε από την μια μεριά μους αβοκάντο και από την άλλη μια ροζέτα καπνιστό σολομό. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα καναπεδάκια, ψιλοκόβουμε άνηθο και πασπαλίζουμε από πάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου