Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 1 σαλάτα 4 ατόμων:
1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
4 σύκα κομμένα στα τέσσερα
100 γρ. γραβιέρα σε φλούδες
2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης
αλάτι
πιπέρι
Βινεγκέτ Μελιού:
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σφηνάκι μπαλσάμικο
3 σφηνάκια ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την ρόκα και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Παράλληλα φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Βάζουμε σε ένα μπολ την ρόκα, αλατοπιπερώνουμε καλά, ραντίζουμε με την μισή σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Από πάνω τοποθετούμε τα σύκα, τις φλούδες παρμεζάνας, την υπόλοιπη σάλτσα μας και το φυστίκι Αιγίνης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου