Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αφράτα Κουλουράκια Μούστου!

Xρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά



Υλικά για 30 κομμάτια:
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μούστος
250 γρ. λάδι
300 γρ. νερό χλιαρό
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. μπέικιν
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ.γλ. κακάο
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1.400-1.500 αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το μούστο, το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ, κακάο, κανέλα και γαρύφαλλο. Διαλύουμε μέσα στο χυμό την σόδα, αφήνουμε να αφρίσει και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη, κόβουμε 30 μπαλάκια περίπου 80-90 γραμμάρια το καθένα και φτιάχνουμε στρογγυλά, αφράτα, κουλουράκια. Απλώνουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση το ένα από το άλλο, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο αφήνουμε 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.


Σημείωση:
Μπορούμε να βάλουμε στην συνταγή μισό αλεύρι και μισή φαρίνα για να γίνουν πιο αφράτα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου