Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μους Σοκολάτας Γάλακτος Με Γκανάζ Κουβερτούρας, Baileys Και Μπισκότα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά για 4 ποτήρια

Για την μους:
200 γρ. γάλα
600 γρ. σοκολάτα γάλακτος
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες 35% λιπαρά

Γκανάζ:
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
160 γρ. κουβερτούρα
1 σφηνάκι baileys 

Ντεκόρ:
8 μικρά μπισκότα, λίγη σαντιγί, τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε το γάλα καλά χωρίς να καεί και το ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτας μας. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την κρύα κρέμα να γίνει σαντιγί και την ρίχνουμε μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά. Βάζουμε την μους στα ποτήρια μας, κρατώντας καθαρά τα τοιχώματα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την γκανάζ: Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα. Ομογενοποιούμε με ένα μίξερ χειρός και προσθέτουμε το ποτό μας.


Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο, μοιράζουμε προσεκτικά την γκανάζ πάνω από την μους και αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί. Στολίζουμε με τα μπισκότα στο κέντρο κάθε ποτηριού, με λίγο σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου