Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο: Κερασόπιτα Με Παγωτό Καϊμάκι Και Σιρόπι Βύσσινο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά


Υλικά για 10-12 μερίδες:
140 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. φαρίνα
1/3 στικ βανίλιας Μαδαγασκάρης
1/3 κ.γλ. κανέλα & 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο
400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. γιαούρτι
220 γρ. ζάχαρη
3 αυγά

Για το γαρνίρισμα:
Παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μπολ το βούτυρο λιωμένο μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κονιάκ, τους κρόκους, την βανίλια και το γιαούρτι. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι δουλεύοντας με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 28-30 c και ρίχνουμε τα 2/3 από το κέικ μας. Ανακατεύουμε τα κεράσια με την μαρμελάδα και βάζουμε κουταλιά κουταλιά τα 2/3 από πάνω. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ξανά από πάνω τα τελευταία κεράσια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγη κανέλα προαιρετικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο. Στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο. Καλή Απόλαυση!

Follow me:
Χριστίνας Μαγειρέματα:
https://xristinasmageiremata.blogspot.gr/

Facebook:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου