Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Υλικά για 2 παγωτά:
4 μαλακά μπισκότα
(Συνταγή: https://xristinasmageiremata.blogspot.gr/2015/07/blog-post_23.html )
500 γρ. παγωτό της αρεσκείας μας
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
2 κ.σ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
2 κ.σ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
40 γρ. σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα παγωτό με λίγο σιρόπι καραμέλας μέσα σε δύο στρογγυλά ατομικά τσέρκια 4-5 εκατοστών ύψους, τα ισιώνουμε και τοποθετούμε κατάψυξη για 15 λεπτά.
Βγάζουμε ένα-ένα από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι και βουτάμε μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα την μισή πλευρά. Τοποθετούμε κατάψυξη για 15 λεπτά, πάνω σε λαδόκολλα και έπειτα βουτάμε την άλλη μεριά. Παγώνουμε και στολίζουμε με γραμμές σοκολάτας, σταγόνες κουβερτούρας και σιρόπι καραμέλας.
Σημείωση:
Αν μπορούμε να βουτήξουμε όλο το παγωτό στην σοκολάτα το κάνουμε, διαφορετικά μισό μισό για να μπορούμε να το κρατάμε.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα μπισκότα τύπου soft kings.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου