Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά
Υλικά για 18 ρολάκια:
530 γρ. αλεύρι
20 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
140 γρ. νερό
80 γρ. γάλα εβαπορέ
60 γρ. μαργαρίνη
2 βανίλιες
2 αυγά
Για την γέμιση: 80 γρ. μαργαρίνη, 30 γρ. ζάχαρη, 5 γρ. κανέλα, 20 γρ. μέλι.
Για το γλάσο: 120 γρ. άχνη ζάχαρη, 4 κ.σ. φρέσκο γάλα, 1 πρέζα κανέλα, 1 βανίλια.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Σ ε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, τη μαργαρίνη και ζεσταίνουμε 1-2 λεπτά στο φουρνάκι να γίνουν χλιαρά. Αδειάζουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ ή ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε 10 λεπτά την ζύμη και στην συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο 5-6 εκατοστών και διαμέτρου 50x40. Αλείφουμε πάνω το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ραντίζουμε με το μέλι και κάνουμε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια μας σαν μασάζ για να πάει σε όλη την επιφάνεια και να αναμειχθούν τα υλικά μας. Τυλίγουμε από την μακρόστενη πλευρά και δημιουργούμε ένα παχύ ρολό. Κόβουμε 18 μικρά ρολάκια των 2-3 εκατοστών και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή με λίγο βούτυρο. Αφήνουμε κενά μεταξύ τους αρκετής απόστασης γιατί φουσκώνουν πολύ. Τοποθετούμε σε φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 200 για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ενώνοντας όλα τα υλικά. Μόλις βγούν από το φούρνο τα ρολάκια μας ρίχνουμε από πάνω το γλάσο με ένα κουτάλια κάνοντας πλάγιες γραμμές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου