Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1-2 βδομάδες
Υλικά για 1 λίτρο:
1 λίτρο έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
10-15 κόκκοι πιπεριού
2 κομμάτια στεροειδή γλυκάνισο
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλούδα λεμονιού
1/2 φλούδα πορτοκαλιού
1 πρέζα κανέλα
2 πιπεριές τσίλι
Εκτέλεση
Κόβουμε ζουλιέν τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και τις ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι. Προσθέτουμε την πιπεριά, τον γλυκάνισο κομμένο στη μέση, τους κόκκους πιπεριού, την κανέλα και την δάφνη. Με ένα χωνί συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο, ανακινούμε 2-3 φορές, σφραγίζουμε και αφήνουμε σε δροσερό μέρος, εκτος ψυγείου για 1-2 βδομάδες να αρωματιστεί το λάδι μας.
Χρησιμοποιείτε σε ανάμεικτες σαλάτες φρέσκων λαχανικών.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου