Χρόνος Εκτέλεσης: 30-40 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο ή φτερούγες και μπουτάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (γλυκιά πάπρικα, μουστάρδα, σκόρδο, κάρυ, ρίγανη)
1 κ.σ. μέλι
1-2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιακ
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε καρεδάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Ενώνουμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε, το λάδι, τα μπαχαρικά, το χυμό, το μέλι, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε την τηγανιά. Σοτάρουμε, αφήνουμε να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου και μόλις πάρει ωραίο χρώμα ροδοκόκκινο σβήνουμε την φωτιά.
Μπορούμε να φτιάξουμε μια φωλιά με δύο φύλλα κρούστας και να σερβίρουμε πάνω την τηγανιά μας. Γεμίζουμε κουταλιά-κουταλιά, πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Follow me:
Χριστίνας Μαγειρέματα:
https://xristinasmageiremata.blogspot.gr/
Facebook:
https://www.facebook.com/XristinasMageiremata/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου