Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Μηλόπιτα Κέικ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50-60 λεπτά



Υλικά για 1 φόρμα

Για την βάση:
500 γρ. φαρίνα
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
220 γρ. γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες 

Για τα μήλα:
1 κ.γλ. βούτυρο
2 μήλα
40 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 πορτοκάλι (τα φιλετάκια)
1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
κανέλα & γαρίφαλο
4 μπισκότα πτι-μπερ

Άχνη ζάχαρη & κανέλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Το ίδιο κάνουμε και με το πορτοκάλι, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα φιλέτα, τα κομμάτια δηλαδή που βρίσκονται ανάμεσα από τις ίνες. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, τα μήλα, την ζάχαρη, κανέλα και γαρίφαλο. Ανακατεύουμε σβήνουμε με το κονιάκ, το μέλι και στο τέλος το χυμό πορτοκάλι και τα φιλέτα. Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να δέσουν λίγο τα υλικά μας.



Παράλληλα φτιάχνουμε το κέικ μας. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φαρίνα και ανακατεύουμε καλά. 
Αδειάζουμε το μείγμα με τα μήλα σε μια αντικολλητική φόρα. Τα στρώνουμε με ένα κουτάλι και από πάνω προσεκτικά αδειάζουμε το κέικ μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου