Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι Αρωματισμένο Με Βανίλια Μαδαγασκάρης Και Αρμπαρόριζα!

Χρόνος Βρασμού: 50-60 λεπτά


Υλικά για 3 κιλά:
3 κιλά σταφύλια (σουλτανίνα)
2.400 κιλά ζάχαρη
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
1/2 στίκ βανίλια Μαδαγασκάρης
3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σταφύλι, πλένουμε τις ρώγες πολύ καλά και αφήνουμε να στραγγίξουν 1-2 ώρες. Ζυγίζουμε να είναι 3 κιλά και τα ρίχνουμε μέσε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 5 λεπτά να βγουν τα υγρά τους και προσθέτουμε την ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και την αρμπαρόριζα. 


Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το γλυκό και να πάρει καφέ-κόκκινο χρώμα. Το σιρόπι πρέπει να είναι δεμένο αλλά σε ρευστή μορφή γιατί όσο θα μένει τόσο θα δένει από μόνο του και θα γίνεται πιο σκούρο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε καλά να πάρει μία βράση και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε 2 ώρες στην άκρη, αποστειρώνουμε γυάλινα βαζάκια και φυλάσσουμε το γλυκό μας μέσα σε αυτά όσο είναι ζεστό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου