Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ριζότο Λαχανικών Με Πιπέρι Πουλ Μπιμπέρ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο, γλασέ)
1.5 κιλό ζωμό λαχανικών ή νερό
80 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
100 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. βούτυρο
1/2 κ. γλ. πιπέρι πουλ μπιμπέρ 
αλάτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε ένα βαθύ σκεύος στην φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το ρύζι και δουλεύουμε 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και σταδιακά βάζουμε τον ζωμό σε 3-4 δόσεις. Μόλις απορροφήσει την πρώτη δόση ρίχνουμε την επόμενη ανακατεύοντας συνεχώς. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός μας και να βράσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Τραβάμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας πιπέρι από πάνω.


Σημείωση:
Aν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πιπέρι πουλ μπιμπέρ το παραλείπουμε και βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορούμε να βάλουμε στην συνταγή μας και λίγο θυμάρι, ταιριάζει πολύ με τα μανιτάρια μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου