Υλικά για 4 μερίδες:
500 γρ. σπαγγέτι
200 γρ. καπνιστή πανσέτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente.
Ψιλοκόβουμε την πανσέτα και την σοτάρουμε μαζί με το βούτυρο και το σκόρδο. Μόλις ροδοκοκκινήσει, αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσουν όλα μαζί και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου