Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Σουβλάκια Λαχανικών!

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά


Υλικά για 15-20 mini σουβλάκια:
200 γρ. πλευρώτους
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσιν πιπεριά
2 ξερά κρεμμύδια
20 ντοματίνια
2 σφηνάκια ελαιόλαδο
1/3 κ.γλ. πάπρικα σε σκόνη
1/3 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
2 πρέζες θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε: 20 σπαθάκια ή ξυλάκια.

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μεγάλα καρέ. Καθαρίζουμε τα πλευρώτους, κόβοντας λίγο τις άκρες και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα πλευρώτους, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε πάπρικα, μουστάρδα, ξερή ρίγανη, θυμάρι και σοτάρουμε για ακόμα 5-6 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και περνάμε ένα-ένα τα λαχανικά μας σε ξύλινα καλαμάκια ή σπαθάκια, κάνοντας χρωματικές εναλλαγές. Σερβίρουμε σε πιατέλα με κομμένες πιτούλες και σάλτσα μουστάρδα-κέτσαπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου