Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κοτόπιτα Με Φύλλο Κουρού!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά



Υλικά για το Φύλλο:
2 φαρίνες
500 γρ. γιαούρτι πλήρες
500 γρ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
λίγο πιπεράκι

Για την Γέμιση θα χρειαστούμε:
800 γρ. βρασμένο, καθαρισμένο κοτόπουλο
250 γρ. μπέικον
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κ.σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
100 γρ. γιαούρτι πλήρες
λίγο πάπρικα & λίγο κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με τις φαρίνες και τρίβουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Ρίχνουμε το γιαούρτι , ζάχαρη, αλάτι και πιπεράκι μέχρι να γίνει μια μαλακή, αφράτη ζύμη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με την πιπεριά, τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά καρεδάκια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο πάπρικα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει το μείγμα μας προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε το φύλλο στα δύο και τα ανοίγουμε. Το πρώτο το στρώνουμε στο στο ταψί μας, αδειάζουμε την γέμιση μέσα και από πάνω κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό ή γάλα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου