Χρόνος
Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος
Ψησίματος: 15-17 λεπτά
Υλικά
για 12 μερίδες:
3ο0
γρ. κουβερτούρα
250
γρ. βούτυρο
200
γρ. ζάχαρη
1/2
ξύσμα πορτοκαλιού
1
σφηνάκι λικέρ
40
γρ. κακάο
140
γρ. αλεύρι
1
κ.γλ. μπέικιν
1
πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4
αυγά
100
γρ. πραλίνα φουντουκιού
150
γρ. λάκτα όρεο με κρέμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε
το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, την βανίλιας, το ξύσμα και το αλάτι. Κοσκινίζουμε
το αλεύρι με το κακάο και τα και αυτά στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε
το γλυκό σε σε ένα πυρέξ, στα
οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο και κακάο.
Προσθέτουμε
από πάνω την λάκτα σε μικρά κομμάτια και την μερέντα κουταλιές κουταλιές
διάσπαρτα. Ψήνουμε
στους 180-200 βαθμούς για 15-17λεπτά.
Όταν
ψηθεί το γλυκό μας ρίχνουμε με ένα κουτάλι πραλίνα φουντουκιού σε όλη την
επιφάνεια του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου