Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πιροσκί Λουκάνικο!

Χρόνος Τηγανίσματος: 2-3 λεπτά


Υλικά:
1 Φακελάκι μαγιά
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
1/2 ποτήρι  χλιαρό νερό
1 κ.γλ ζάχαρη
1/2 κ. γλ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ βούτυρο
1 αυγό (προαιρετικά)
700 - 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πακέτο μικρά λουκανικάκια (κοκτέιλ)


Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη αδειάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και τέλος το αυγό. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια αφράτη, μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.



Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια, παίρνουμε ένα-ένα, ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη, προσθέτουμε στο κέντρο το λουκανικάκι και κλείνουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνουμε τα πιροσκί να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν.
Τηγανίζουμε  σε μέτρια φωτιά να χρυσαφίσουν από όλες τις μεριές και αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου