Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Βελουτέ Κολοκύθας Με Μυρωδικά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά


Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 πατάτες
2 καρότα
½ πράσο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2-3 κουταλιές βούτυρο
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
20 γρ. κύμινο
Μαντζουράνα
Αλάτι
Πιπέρι

Θα χρειαστούμε, επίσης: Kρουτόν, παρμεζάνα, γιαούρτι, ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μεγάλα καρέ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, το πράσο, την πατάτα, τα καρότα να σοταριστούν. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για  5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, κύμινο, μαντζουράνα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα. Πολτοποιούμε με την ράβδο μας μέχρι να γίνει μια ωραία σούπα. Σερβίρουμε σε  βαθύ πιάτο, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο, με ψιλοκομμένο μπέικον, κρουτόν και φρέσκο κρεμμυδάκι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου