Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Στριφτή Τυρόπιτα Με Ανθότυρο, Φέτα Και Κατίκι Δομοκού!

Χρόνος Προετοιμασίας: 50-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60-80 λεπτά


Υλικά για 10-12 πίτες:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. ανθότυρο
250 γρ. φέτα
250 γρ. κατίκι Δομοκού
150-200 γρ. βούτυρο
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. γάλα
2 αυγά
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θα χρειαστούμε: 1 αυγό, 50 γρ. γάλα, σουσάμι, μαυροκούκι και μέλι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Σπάμε τα τυριά σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, ενώνουμε με το γιαούρτι, το γάλα το πιπέρι και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί στο μπολ.


Λιώνουμε το βούτυρο, ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα, αλείφουμε με βουτυράκι, απλώνουμε στην άκρη σε ευθεία γραμμή την γέμιση, τυλίγουμε σε ρολό και στην συνέχεια σε σαλιγκάρι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση, αλείφουμε με αυγό και γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να ψηθούν. Μόλις σερβίρουμε περιχύνουμε με μέλι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου