Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Σιροπιαστή Λεμονόπιτα!

Χρόνος Εκτέλεσης: 80-90 λεπτά


Υλικά για 12-15 μερίδες:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
240 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 σφηνάκι λικέρ
220 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι
2-3 βανίλιες
3 αυγά
50 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:
 600 γρ. ζάχαρη, 400 γρ. νερό, 1 κ.γλ. μέλι, 1 πρέζα κανέλα, 1 φλούδα λεμονιού.

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό με ένα κουτάλι και δένουμε το σιρόπι μας. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά, τις βανίλιες, το λικέρ, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το ξύσμα και τέλος το γιαούρτι. Χτυπάμε καλά την κρέμα μας να γίνει αφράτη.
Ανοίγουμε τα φύλλα, κρατάμε 2 στην άκρη, αλείφουμε με βούτυρο το πυρέξ μας, ραντίζουμε το πρώτο φύλλο και το 'σουρώνουμε' με τα χέρια μας τσαλακώνοντας το. Βάζουμε το ένα φύλλο δίπλα στο άλλα και κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Περιχύνουμε την κρέμα μας να πάει παντού, μαδάμε τα δύο φύλλα που κρατήσαμε από πάνω και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βουτυράκι. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα μας ζεστή με το κρύο σιρόπι κατευθείαν μόλις βγεί από το φούρνο. Αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, σιροπάκι και φρέσκο δυόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου