Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Υλικά για 20 καναπεδάκια:
20 μικρά κράκερ σίκαλης
10 φέτες προσούτο
1/3 μάνγκο (1 φέτα)
100 γρ. κρέμα τυριού
3 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. σάλτσα μάνγκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνουμε τα κράκερ πάνω στον πάγκο μας. Αλείφουμε με κρέμα τυριού και βάζουμε μισή φέτα προσούτο τυλιγμένο από πάνω σε κάθε ένα. Ενώνουμε την σάλτσα μάνγκο με τη μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι, την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε γραμμές πάνω από κάθε καναπεδάκι. Κόβουμε ζουλιέν (μικρά μπαστουνάκια) το μάνγκο και στολίζουμε ένα-ένα τα κράκερ. Τοποθετούμε όμορφα πάνω σε καθρέπτη ή σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρουμε.
Σημείωση:
Αν δεν έχουμε έτοιμη σάλτσα μάνγκο, χρησιμοποιούμε σκέτη μαγιονέζα και κοκκινοπίπερο.
Για να φτιάξουμε σάλτσα μάνγκο βράζουμε την ψίχα από το φρούτο, στραγγίζουμε καλά, πολτοποιούμε με ελάχιστο νερό ή λιωμένο βούτυρο, παγώνουμε καλά και ενώνουμε με μαγιονέζα στο μπλέντερ μέχρι να βγει μια λεία σάλτσα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου