Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Γέμιση Με Αρνίσια Συκωταριά Και Μαυροδάφνη!

Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50 λεπτά


Για την γέμιση:
1 συκωταριά αρνίσια
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε καρεδάκια
1-2 κ. σ. φυτίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη 
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κ. σ. ντομάτα πελτέ
Μπαχάρι
1 πρέζα γαρίφαλο
2 πρέζες κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε την συκωταριά, την κόβουμε μικρά καρέ, και τη βάζουμε για μισή με μία ώρα μέσα στο ξύδι . Αφού μείνει την ξεπλένουμε πολύ καλά και τη βάζουμε να βράσει μέσα σε νερό, να ζεματιστεί. Κατεβάζουμε από την φωτιά στη συνέχεια και τη στραγγίζουμε. 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, φυτίνη, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίχνουμε τη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρια, κουκουνάρια, σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε την ντομάτα μας, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, νεράκι, πελτέ και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι μισοέτοιμη η συκωταριά ρίχνουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσει. Αφού γίνει τραβάμε από την φωτιά και μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από την κεφαλογραβιέρα μας και ανακατεύουμε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου