Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Γκανάζ Σοκολάτας Γάλακτος Με Καραμελωμένη Φράουλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες


Υλικά για 5 γλυκά:
1 κιλό σοκολάτα γάλακτος
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 σφηνάκια κονιάκ

Για την φράουλα:
250 γρ. φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια

Εκτέλεση
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσει και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ, ρίχνουμε την γκανάζ σε ένα μικρό πυρέξ, ώστε να γίνει παχιά στρώση και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε σε ένα καταρολάκι την ζάχαρη, τις φράουλες, την βανίλια και το κονιάκ. Βράζουμε μέχρι να δέσουν αλλά να είναι σε ρευστή μορφή. 
Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παγωτού βγάζουμε μπάλες, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και από πάνω προσθέτουμε 1-2 κουταλιές γλυκό φράουλα. Στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου