Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 μέρες
Χρόνος Αναμονής: 2 μέρες




Υλικά:
1 κιλό φλούδες πορτοκαλιού(10 πορτοκάλια περίπου χοντρόφλουδα)
1.300 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Λίγη φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση
Παίρνουμε χοντρόφλουδα πορτοκάλια. Ξύνουμε την φλούδα με ψιλό τρίφτη, χωρίζουμε το πορτοκάλι στα 4 , αφαιρούμε τα κομμάτια ένα-ένα με προσοχή και τυλίγουμε σε ρολάκια κλείνοντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό για 24 ώρες τουλάχιστον. Κατά την διάρκεια του εικοσιτετραώρου αλλάζουμε νερό κάθε 2-3 ώρες. Στην συνέχεια, τα ζεματάμε 3 φορές σε ζεστό νερό και σε τρεις διαφορετικές κατσαρόλες για 5’ λεπτά στην κάθε μια. Την τρίτη φορά τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.


Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα σιρόπι. Όταν κοντεύει προσθέτουμε μέσα και τα πορτοκάλια και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 7-8 ώρες να τραβήξει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι και την φλούδα να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και το φυλάμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου