Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τραγανές Ρυζοκροκέτες!

Χρόνος Προετοιμασίας: 40-50 λεπτά


Υλικά για 20 κροκέτες: 
400 γρ. ρύζι μπονέτ
800 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας
1/2 ποτηράκια λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
4 φέτες μπέικον
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα: 4 αυγά, 200 γρ. αλεύρι, 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Ηλιέλαιο για το τηγάνι 

Εκτέλεση 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και το ρύζι για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τα τυριά, σαν να κάνουμε ριζότο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη να δέσει και να σφίξει.


Ετοιμάζουμε σε 3 μπολ ξεχωριστά τα υλικά για το πανάρισμα, παίρνουμε  μεγάλες κουταλιές από το ρύζι και τις πλάθουμε με βρεγμένα χέρια σε μακρόστενα ή στρογγυλά μπαλάκια. Πανάρουμε πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στο μπολ με την φρυγανιά. Μόλις κάνουμε όλες τις κροκέτες μας τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου