Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Τραγανά Μουστοκούλουρα Με Σουσάμι!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 50-60 κομμάτια:
1 κιλό αλεύρι 
350 ml μούστος
350 ml ελαιόλαδο έχτρα παρθένο
180 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κονιάκ (2 σφηνάκια)
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο
1 κ.γλ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα
σουσάμι

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τον μούστο, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.



















Διαλύουμε στο κονιάκ την σόδα να αφρίσει και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μίξερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν και έπειτα το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια, τα τοποθετούμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου