Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Χάμπουργκερ Με Κιμά Γαλοπούλας Και Kαραμελωμένο Κρεμμύδι!

Χρόνος  Εκτέλεσης: 60-70 λεπτά


Υλικά για τα μπιφτέκια: 
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και ψημένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρή ντομάτα τριμμένη 
1/3 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 πρέζα κάρυ
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης:
4 στρογγυλά ψωμάκια, 4 φέτες τυρί τοστ, ανάμεικτη σαλάτα, μαγιονέζα, 4 φέτες μπέικον ψημένο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
2 κρεμμύδια, 3 κ.σ. μπαλσάμικο, 2 κ.σ. βούτυρο, 3-4 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σε ένα μπολ και τα ενώνουμε με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30-40 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στο φούρνο ή στη σχάρα. Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκια μια φέτα τυρί τοστ.
Παράλληλα κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Μόλις ιδρώσουν προσθέτουμε το μπαλσάμικο και αφήνουμε να καραμελώσουν.
Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια, τις φέτες μπέικον και ξεκινάμε να στήνουμε τα χαμπουργερ μας:
Βάζουμε το κάτω ψωμάκι αλείφουμε με μαγιονέζα, από πάνω το μπιφτέκι με το τυρί, το μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, σαλάτα, ξανά μαγιονέζα και κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου